Totalt antall sidevisninger

søndag 11. september 2011

Sundag = day off, and ceremony in church

I dag vaaknet vi tidlig av barnelatter og springende barnefoetter utenfor soveromsvinduet.
Det er nemlig skolefri, og da leker barna saa mye de bare kan, foer mandagen beynner igjen.
Rundt 10- tiden var det soendagskole for alle barna. Da startet de med lovsang, og all barna sang av hjertets lyst. Det var roerende aa se. etterpaa fordelte barna seg etter alder, og de store jentene paa barnehjemmet var soendagsskole-laerer for dem. Da sloss barna om aa faa sitte paa fangene vaares, og holde hender.
Her fikk de bibelundervisning, som de skulle tegne etterpaa. Dette forgikk paa et av de filippinske spraakene som vi saa vidt har faatt laert oss litt av i dag.

Etter dette foelgte vi barna til lunch, og da ropte alle barna " Lobbo, Lobbo?"
(Lobbo betyr ballong)Barna hadde saa lyst aa leke mer med ballonger og trodde at vi alltid hadde med oss ballonger naar vi kom til dem. Av erfaring vet vi at vi skal gi litt og litt.. saa defor venter vi med aa gi mer ballonger, slik at de ikke forventer aa faa ballonger hver gang de ser oss. I stede fikk vi masse kos, og de ville nesten ikke spise lunch, fordi de var saa optatt av aa faa naerhet fra oss.

Vi har blitt bedre kjent med de store jentene paa barnehjemmet. (9- 18 aar)
Vi snakket med dem, og de laerte oss noen filippinske ord. Vi gav dem perler og smykkestrikk som de kunne perle med.. og dette var vist en veldig populaer aktivitet.

kl 15.00 var det gudstjeneste for alle som ville, og der var det pastora (en kvinneprest) som talte pa spraaket deres. Innimellom kom det noen engelske oversettelser som vi forsto av og til. Det var ogsaa lovsang, og baade eldre og unge viste frem noen sanger for oss. Det er nemlig "grandparents day" i dag og det kan sammenlignes med mors eller farsdag. Da hadde de smaa barna laget kort til de gamle, og noen av armbandene som de store jentene hadde perlet ble gaver til de soete eldre. De ble jammen glade!

Dette er slik soendagen stort sett vil vaere fremover ogsaa. Masse lek og gudstjenester i kirken.
I kveld skal vi spise filippinske nudler som sikkert har en spennende ny smak.
I morgen planlegger vi aa dra paa shopping.. vi har visst pakket litt for lite klaer til oss selv.

Klemmer fra de modige jentene!

1 kommentar:

 1. Hei Sarah!
  Godt å høyra at alt er bra, og at de er positive og engasjerte. jammen heldige som får oppleva sånt. Eg hadde nok au valgt å reisa ut i den store verden, hadde eg vore ung i dag.
  Her heima er det den store valgdagen, og folk skal visst stemma som aldrig før. Her vil me stå på krav og rettigheter, og blir ikkje fornøgde for det. Ein heilt anna verden en de lever i nå.
  I går hadde me besøk av Pernille for første gong. Forandrer seg veldig for kvar gong me ser henne. Så liten og søt.Tollak var i farten, og snakketøyet går i et sett.
  Hadde laga fransk sjokoladekake, med krem, jordbær, og blåbær. dette likte han veldig godt, og åt to store stykker. Så klarte han i tillegg sei sjokoladekake heilt tydeleg, og det var svært.
  Koseleg at de har så mange søte små rundt føtene. Håper det får rike opplevelser for livet, og styrken det treng, i dei vekene de skal bu der. Snakkes Sarahmor.
  Helsing mor.

  SvarSlett